15 maj 2024
00:00

Örebro Syrianska IF

Referat: BK Forward - Örebro Syrianska IF

Forward vinner över Örebro Syrianska och detta efter 1 - 1 vid full tid och 5 klockrena straffar, där Syrianska missar sin första. Vi tycker också en hemmaseger är klart motiverad, då Forward gör en riktigt bra insats för dagen, och riktigt kul att se spelet, kämpaglöden och att man var bättre än ett lag från Ettan

Framförallt i första halvlek är Forward bättre, och vi räknar till 4 - 2 i målchanser, två av Eskil och två genom Idiris. I andra halvleks mitt tar man också ledningen, då Henke Asp kan knorra in en frispark på fel sida muren och vid första stolpen. Efter det får Syrianska ett visst tryck och Philip Malky missar i stort sett öppet mål innan Moshtaq Ahmadi kan kvittera fem minuter kvar. Tilläggas kan att Simon Dannielsson strax innan är igenom, men hakas upp av Kalabane, och gult kort av en utmärkt Enerholm - men rysligt nära rött...

Tilläggas kan att Forward i andra gjorde en del byten - kanske med tanke på lördagen - men idag hjälpte alla till att bärga segren och kan man slå ett Ettalag. så kanske ....

Straffarna var alla fem bombsäkra - Henric Asp, Sixten Eriksson, Wilgot Rydborg, Idiris Mohammed och spiken i kistan av Nathan Hernandez Öhrn

Om vi ska måste ta fram några extra så är det backlinjen och Sixten och Henric, som jobbade så ambitiöst och framgångsrikt. Gauthiod borta på lördag 16.00

Henric Asp - målskytt och lagkapten

Idag var vi verkligen där. Inte bara för vi spelade riktigt bra fotboll, utan också för vår moral och inställning. Ett extra plus till vår backlinje och vårt försvarsspel, där vi inte släppte till många chanser. Själv är jag nöjd med att min frispark hamnade där jag menade, och tycker vi är värda denna seger, framförallt genom att vi var så mycket bättre i första.

Kenneeth Blomberg Syrianska

Inte nöjd alls. Forward klart bättre i första och vi kom väl igång lite på slutet av matchen. Men skulle säga att det är en attitydsfråga. Även om vi inte har absolut bästa lag, så är det ändå spelare ur vår A-trupp, som skall visa att de vill spela på söndag.

Startade: Quinn Stahmer, Jesper Nilsson, Wilgot Rydborg, Henke Cullberg, Johannes Danho, Sixten Eriksson, Henric Asp, Axel Wetteus, Simon Danielsson, Idiris Mohammed

In kom under andra halvlek Erik Rolland,, Elias Ekberg, Nathan Hernandez Öhrn (halvlek Axel), Eli Nzau, Mio Sörling, Hugo Mosshagen (ej), Emil Rolland (ej)